Mitsubishi Pajero Pinin til Norge

Femdørsutgaven av Mitsubishi Pajero Pinin får verdenspremiere på den store bilutstillingen i Paris om noen få dager. Men det er allerede bestemt at bilen skal tas inn til Norge.

Publisert

Det er omlag et år siden Mitsubishi lanserte tredørsutgaven av Pajero Pinin. Men den norske Mitsubishi-importøren, MMC Norge, valgte den gang å vente med å introdusere bilen til en femdørsutgave ble lansert. Nå kommer altså femdørsutgaven.

Bakgrunnen for navnet, Pajero Pinin, er at det italienske selskapet Pininfarina har vært med på å designe bilen. Pinin vil også bli produsert i Italia.

129 hestekrefter

Pinin vil bli det minste medlemmet i Pajero-familien. Bilen blir bare 4.035 mm lang, 1.695 mm bred og 1.720 mm høy. Tørrvekten blir 1.390 kilo.

Bilen får en nyutviklet GDI-motor som utvikler 129 hestekrefter ved 5.000 o/min og 190 Nm ved 3.500 o/min. Motoren skal ifølge Mitsubishi være kapabel til å trekke Pinin fra 0-100 km/t på 10,8 sekunder.

Kun manuell girkasse

Pinin tilgjengelig med både manuell og automatisk girkasse, og MMC Norge har planer om å ta inn begge varianter. Dermed kan biler som Suzuki Grand Vitara, Land Rover Freelander, Toyota RAV4 og Honda CR-V vente seg enda hardere konkurranse. For til våren skal Pinin være på plass hos norske Mitsubishi-forhandlere. Og prisen? Ja, den er foreløpig ikke klar, men vi har grunn til å tro at den vil bli liggende mellom 300.000 og 400.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer