Mitsubishi Space wagon 2,0i 1995: Tikkende lyd

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: MitsubishiModell: Space Wagon GLXMotor: 2.0 i AutomatÅrsmodell: 1995 Kilometerstand: 150.000 Problem: Tikkende lyd.Merker en tikkende lyd fra motoren når jeg gir et lett gasspådrag under akselerasjon. Denne er mer uttalt når det er vinter med minusgrader. Lyden kan sammenliknes med da vi var barn og festet pappremser til sykkelen for å lage "motorlyd" fra eikene på dekkene.Når jeg gir kraftig gasspådrag eller slipper gassen helt, da forsvinner lyden. Men gir jeg forsiktig gass, ja da tikker det som bare det. På varme sommerdagen er lyden knapt hørbar, men om vinteren derimot.

Svar: Eksoslekkasje i manifold eller i eksosrøret vil i mange tilfelle lage noen lyder som noen liker og som noen misliker. Men uansett så skal det ikke være lekkasjer der. Lekker det foran lambdasonde og katalysator så forstyrrer dette motorstyringen slik at det blir fusk. Løse deksler på eksos vil også lage mye lyd i noen turtallsområder og ved forskjellige motorbelastninger. Til slutt så kan jeg nevne at tenningsbank kan høres slikt ut og at det da er mye sot i forbrenningsrom, feil tenning eller andre feil i motorstyringen. Få bilen til en skikkelig sjekk på bilverkstedet før du selv skifter ting som er unødvendig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.