Mitsubishi-versting på plass i Norge

265 hestekrefter, firehjulsdrift, rå kjøreegenskaper, plass til fem og prislapp på 570.000 kroner. Før var det kun én bil som levde opp til så uvanlige krav - Subaru Impreza WRX STi. Men ikke nå lenger.

Publisert
Sist oppdatert

RUDSKOGEN (DinSide Motor): Den norske Mitsubishi-importøren har nemlig bestemt seg for å hente en svært spennende modell hit til landet - Lancer Evolution 8. Vi var heldige nok til å få en prøvetur med Mitsubishi-verstingen, som er av samme skarpe kaliber som Impreza WRX STI.

Det betyr blant annet at Evo 8 er basert på en firedørs sedan, Lancer, og at vi under panseret finner en firesylindret motor som yter hele 265 hestekrefter. I Japan produserer motoren forresten 280 hestekrefter, men 15 av disse måtte ofres for å tilfredsstille europeiske utslippskrav.

Tåler 7.500 omdreininger

Mens Impreza er utrustet med en bokser-motor, finner vi en mer normal rekkefirer i Evo 8. Fireren er utrustet med 16 ventiler og luften presses inn i sylindrene via turbo og ladeluftkjøler. De 265 hestekreftene er først på plass ved 6.500 o/min, noe som sier mye om denne motorens turtallsvillighet. Det som sier enda mer, er at rødmerkingen først er på plass ved 7.000 o/min og at turtallsperren først trer i funksjon ved 7.500 omdreininger.

Det at motoren er turtalls-villig, betyr overhodet ikke at den er turtalls-avhengig. Maks dreiemoment, som utgjør hele 355 Nm, er på plass allerede ved 3.500 o/min. Til sammenligning produserer Impreza-motoren 343 Nm ved 4.000 omdreininger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer