ML 55 AMG: Luksus i en stor eske

V8-motoren på fem liter ble for liten, derfor tok AMG frem drillen og boret opp motoren til 5,5-liter. Så satte de den inn i en M-klasse...

ML 55 AMG: Luksus i en stor eske
Publisert

Det er snodig hvordan disse ellers så fornuftige og konservative tyskerne plutselig kan flippe helt ut å finne på de utroligste ting. Riktignok har aldri Mercedes spart på motorkraften, eller sylinderne, i sine luksusbiler, men å lure en 5,5-liters V8 motor med snaue 350 hester under panseret i en M-klasse er i særklasse noe av de villeste fra den kanten på lang tid.

Sportsbil?

Med ett har nemlig M-klasse forandret seg fra å være en terrengbil til å bli sportsbil - hvertfall hva ytelsene angår. Selv hevder Mercedes at mammutkreftene i første rekke gjør at bilen får bedre terrengegenskaper, fordi den hele tiden har krefter til overs. Sannheten er vel likevel at det blir de ferreste som tar med seg sin ML 55 AMG ut i skogen for å vade i gjørme, eller forsere bratte steinete helninger. Nei, kreftene blir nok heller bruk langs veien, og her gjør de virkelig vei i vellinga. Akselerasjon fra 0-100 kilometer i timen går unna på 6,9 sekunder og toppfarten er respektable 235 kilometer i timen.

For å holde kreftene i sjakk er ML 55 AMG utstyrt med kraftigere bremser, elektronisk stabilitetsprogram (ESP) og dekk i dimensjonen 285/50 R 18.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer