Mobil, eller...

Joda, den er mobil - men det er ikke en mobil, som det kunne se ut som.

Foto: Kia
Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobil betyr bevegelig, og denne automobilen (bil kommer fra mobil som i automobil - OK nok av det...), er en elektrisk bybil fra Kia. Det dreier seg om et konsept, en materialisert designstudie, som vil få sin première på bilmessen i Paris i oktober.

Pop

Det er ganske utrolig, men i alle de årene vi har fulgt med på bilprodusentenes mer eller mindre kreative utflukter i fantasiverdenen, hadde vi aldri støtt på dette navnet på en konseptbil. Og det til tross for at det må ha vært nærliggende ofte...

Konseptets navn er nemlig Kia Pop. Enkelt og greit. Det er en studie i urban mobilitet med fravær av lokale utslipp, altså en elbil. Den er ultrakompakt med sine tre meter i lengden, men skal allikevel ha plass til tre personer.

Ex-Audi-designer

Dette er nok et eksempel på at Kia, som er Koreas eldste bilprodusent, virkelig satser på design og på å frigjøre seg fra et relativt anonymt image. Dette viste de for alvor med den ladbare hybriden Kia Ray, som vi omtalte i februar i år, og som viste den nye dynamikken som er født i Kias designavdelinger etter at Peter Schreyer (ex. Audi), overtok som sjefsdesigner. Modeller som Kia Soul, mini-fleksibilen Venga, nye generasjon Kia Sportage og den nylig introduserte Kia Optima (/Magentis), viser dette med all tydelighet.

Lovende fremtid

IKKE KONSEPT: Kia Optima / Magentis - sprek design i Passat-klassen
IKKE KONSEPT: Kia Optima / Magentis - sprek design i Passat-klassen Vis mer


Vi vil nok få høre en god del mer fra Kia i tiden som kommer, etter at importør Bertel O. Steen før sommeren uttalte at det er et merke det virkelig skal satses på. Det er for øvrig det eneste bilmerket i Norge med den oppsiktsvekkende garantien på hele syv år. Kia cee'd er modellen i kompaktklassen som gjorde at vi fikk øynene opp for dem for alvor da vi i april 2007 i test konkluderte med at det var et enda bedre kjøp enn VW Golf. Cee'd er for øvrig blitt ytterligere oppgradert i etterkant av vår test, og som stasjonsvogn med dieselmotor er bilen enda mer attraktiv.

Men tilbake til sakens hovedtema: Vi kan dessverre ikke utdype med mer informasjon om konseptet Kia Pop; det vil nok komme i forbindelse med bilutstillingen. Den åpner for publikum i Paris den 2. oktober.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer