Mobil, eller...

Joda, den er mobil - men det er ikke en mobil, som det kunne se ut som.

Foto: Kia
Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobil betyr bevegelig, og denne automobilen (bil kommer fra mobil som i automobil - OK nok av det...), er en elektrisk bybil fra Kia. Det dreier seg om et konsept, en materialisert designstudie, som vil få sin première på bilmessen i Paris i oktober.

Pop

Det er ganske utrolig, men i alle de årene vi har fulgt med på bilprodusentenes mer eller mindre kreative utflukter i fantasiverdenen, hadde vi aldri støtt på dette navnet på en konseptbil. Og det til tross for at det må ha vært så nærliggende så ofte...

Konseptets navn er nemlig Kia Pop. Enkelt og greit. Det er en studie i urban mobilitet med fravær av lokale utslipp, altså en elbil. Den er ultrakompakt med sine tre meter i lengden, men skal allikevel ha plass til tre personer.

Ex-Audi-designer

Dette er nok et eksempel på at Kia, som er Koreas eldste bilprodusent, virkelig satser på design og på å frigjøre seg fra et relativt anonymt image. Dette viste de for alvor med den ladbare hybriden Kia Ray, som vi omtalte i februar i år, og som viste den nye dynamikken som er født i Kias designavdelinger etter at Peter Schreyer (ex. Audi), overtok som sjefsdesigner. Modeller som Kia Soul, mini-fleksibilen Venga, nye generasjon Kia Sportage og den nylig introduserte Kia Optima (/Magentis), viser dette med all tydelighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer