Mobiltelefon med stedsans

Nå er det ikke lenger nødvendig å fylle høyre lomme med mobiltelefon og venstre med en GPS-mottakeren. Kloke finske hoder har integrert de to apparatene i én enhet. Praktisk, men ikke billig.

I begynnelsen av september lanserte svenske ildsjeler et posisjoneringssystem basert på GSM-nettet. En besnærende tanke for mange: Å kunne navigere etter sin gode, enn ikke like gamle, mobiltelefon. Sukkerpillen hadde imidlertid sørgelige bivirkninger. Unøyaktigheten på opptil ti kilometer var blant de største kamelene forbrukeren måtte svelge.

Med slike ubehøvlede egenskaper blir GSM-basert navigasjon aldri den bortkomne sønns førstevalg. Likevel: Tanken på navigasjon og kommunikasjon i en enhet er ikke blitt mindre besnærende.

Hybrid

Nå er løsningen kommet. Finske Benefon lanserer i disse dager to apparater som integrerer klassisk GPS-teknologi i en GSM-telefon.

Esc! og Locus er navnet på de to nyvinningene. Begge er moderne dual band GSM-telefoner. Men til forskjell fra podens plagsomme leketøy er finnenes teknologi en hybrid, det vi si at apparatet også har en innebygd 12-kanals GPS-mottaker.

Lettvektere med muskler

De to nye telefonene fra Finland kan skilte med mange positive personlighetstrekk: Begge telefonene leveres med innebygd 14,4 kbps GSM data/fax modem. Det skal også være enkelt å sende tekstmeldinger ved hjelp av ”et trykk per bokstav”-funksjonen. I tillegg er standby batterikapasitet på opptil ti dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer