Mobiltelefon på bilturen: Til glede -- og til bekymring?

Mobiltelefonen kan bli et av dine nyttigste hjelpemidler på bilferien i Europa. Men husk på priser og regler – som varierer fra land til land.

Mobiltelefon på bilturen: Til glede -- og til bekymring?
Publisert

En mobiltelefon i bilen kan spare deg for mye bry når du er på bilferie. Hvis bilen havarerer langs en travel autostrada eller på en øde fjellvei, er du ikke avhengig av andres assistanse for å tilkalle nødhjelp. Skulle uhellet virkelig være ute kan også politi eller lege tilkalles mer lettvint når du har mobiltelefon i bilen.

Men det er ikke bare bak rattet du har bruk for telefonen. Selv når du tusler rundt i en koselig Middelhavsby, er det greit å slippe å rote etter småpenger i riktig valuta når finner ut at du skal bestille bord på nabobyens beste restaurant den kvelden.

Dekning

Selv når du reiser fra land til land, har du dekning i nesten alle europeiske land med en GSM-telefon. Samarbeidet mellom AMPS (mobiltelefonsystemet som brukes i USA og noen andre land) og GSM (som brukes i Europa og store deler av resten av verden) gjør at du faktisk kan bruke GSM-telefonen din i alle verdensdeler.

Nå kommer også 3943">GPRS (General Packet Radio Service) i full fart ut på mobilmarkedet, og med pakkedatateknikken kan du om et par år få minst like rask 3942">Internett-forbindelse i bilen som på kontoret eller hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.