Ny Tesla Model 3 Standard Plus

Model 3 nesten 100.000 billigere

Tesla har nå åpnet for bestilling av den nye innstegsvarianten av Model 3. Og den er billig.

BILLIGERE TESLA MODEL 3: Innstegsmodellen Standard Range Plus koster nå 367.700 kroner, før leveringsomkostninger - 82.900 kroner billigere enn Long Range. Den nye modellen vil imidlertid ikke få forehjulstrekk, som bilen på bildet. Foto: Øystein Bergrud Fossum
BILLIGERE TESLA MODEL 3: Innstegsmodellen Standard Range Plus koster nå 367.700 kroner, før leveringsomkostninger - 82.900 kroner billigere enn Long Range. Den nye modellen vil imidlertid ikke få forehjulstrekk, som bilen på bildet. Foto: Øystein Bergrud Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå kan du få deg en Tesla til under 380.000 kroner - 377.020, inkludert leveringsomkostninger, for å være nøyaktig. For natt til i dag ble modellen med det såkalte Standard Plus-batteriet gjort tilgjengelig for salg i en rekke land, deriblant Norge, skriver Tesla i en pressemelding.

Dårligere spesifikasjoner, men ...

Den nye innstegsmodellen har kommer noe dårligere ut på papiret. Den største bakdelen, sammenlignet med de andre Model 3-alternativene, er at rekkevidden begrenser seg til 415 kilometer (WLTP).

Det er godt over 100 kilometer kortere enn Long Range (560 km) og Performance (530 km). Likevel må det ansees som en konkurransedyktig kjørelengde.

Topphastigheten begrenser seg videre til 225 km/t, mens null til hundre km/t gjøres på 5,6 sekunder.

Tesla Model 3 Standard Range Plus har heller ikke firehjulstrekk, som de to andre modellalternativene.

*Prisene i tabellen er uten leveringsomkostninger.

Autopilot er standard

Gode nyheter er at den grunnleggende autopilot-pakken blir standardutstyr på nye bestillinger av alle Teslas biler. Det betyr at både adaptiv cruisekontroll og filholderen Autosteer nå er inkludert. De mest avanserte funksjonene, som for eksempel Navigate on Autopilot, er fortsatt en separat utstyrspakke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer