Model Y sørger for bunnplassering for Tesla

Mens de japanske merkene dominerer i toppen.

PÅ BUNN: Tesla ender i bunn i den årlige pålitelighetsundersøkelsen til Consumer Reports. Foto: Tesla
PÅ BUNN: Tesla ender i bunn i den årlige pålitelighetsundersøkelsen til Consumer Reports. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske Consumer Reports har lagt frem resultatet fra sin årlige pålitelighetsundersøkelse, som er basert på innsamlet data fra 300 000 biler produsert mellom 2000 og 2020, og undersøkelsen gir en pekepinn på om den nye bilen vil gi eiere flere eller færre problemer.

Mazda er bilmerket som kommer til topps i kåringen, og den japanske bilprodusenten passerer Toyotas luksusmerke, Lexus, som tidligere tronet på toppen.

Ifølge Jake Fisher, seniordirektør for biltesting i Consumer Reports, sier til Reuters at dette er første gang at ikke et Toyota-selskap topper kåringen.

Toyota er uansett godt representert i toppen og tar både andre- og tredjeplassen (Lexus).

Mindre pålitelige

Undersøkelsen til Consumer Reports deler bilene inn i tre kategorier: svært pålitelige, pålitelige og mindre pålitelige biler.

I den første kategorien er det seks biler, tretten biler rangeres som pålitelige mens syv biler får stempelet mindre pålitelige i undersøkelsen.

Tesla er blant selskapene som rangeres dårligst, kun Fords luksusmerke Lincoln er verre, og ifølge Fisher i Consumer Reports er det Model Y, som ventes til Norge neste år, som er hovedårsaken. Blant annet skyldes det lakkproblemer og feste av karosseriplate.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer