Modeller og motorer: Audi

Med 18 bensin- og 9 dieselmotorer, har Audi et godt utgangspunkt for motorisering av sine 12 modellvarianter. Men hvilke motorer befinner seg egentlig i de ulike modellene?

Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha gjennomgått motorpalettene til Mercedes-Benz og BMW, retter vi denne gangen søkelyset mot den tredje tyske premiumprodusenten - Audi. Og det er kanskje dette merket man burde begynne med hvis man har ambisjon om å tilegne seg full oversikt over modellutvalg og motorisering. Audi er nemlig det mest oversiktlige av de tre merkene, både når det kommer til antall modeller og motorpalett.

Mercedes-Benz størst utvalg

Mercedes-Benz har nemlig 13 grunnmodeller og hele 18 modellvarianter i stallen. I tillegg råder den Stuttgart-baserte bilprodusenten over 32 personbil-motorer.

I München er modell- og motorutvalg noe mindre. BMW har for tiden 8 grunnmodeller som i sin tur danner basis for totalt 13 modellvarianter. Hvis vi regner med både kommende og utgående kraftkilder, har BMW 27 motorer å velge blant.

Fem grunnmodeller, 11 varianter

Ingolstadt-baserte Audi blir derfor minstemann regnet i antall modeller. Audis utvalg av grunnmodeller er begrenset til seks, hvorav den ene - A2 - er utgående. De resterende fem grunnmodellene danner basis for 11 modellvarianter: A3 og A3 Sportback, A4 sedan, stasjonsvogn, kabriolet og RS4, A6 sedan, stasjonsvogn og Allroad, A8 og TT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.