Modeller og motorer: BMW

Med 15 modeller og 27 motoralternativer, skal det noe til å skaffe seg full oversikt over BMWs modellpalett. Vi hjelper deg på vei med dagens artikkel.

Publisert
Sist oppdatert

Den som leste første artikkel i vår "Modeller og motorer"-serie, fikk muligheten til å skaffe seg full oversikt over motoriseringen i de ulike Mercedes-Benz-modellene.

Denne gangen tar vi for oss BMW, som heldigvis er noe mindre komplisert enn Mercedes-Benz. Mens Mercedes-Benz kan skilte med 14 grunnmodeller, er BMWs modellrekke begrenset til åtte: 1-serie, 3-serie, 5-serie, 6-serie, 7-serie, X3, X5 og Z4. Og mens Mercedes-Benz har 32 motoralternativer å velge blant, er BMWs motorpalett begrenset til 27 kraftkilder.

Flere modellvarianter

Det betyr imidlertid ikke at det er gjort i en fei å få full oversikt over BMWs modell- og motorutvalg. For det første finnes flere av grunnmodellene i flere varianter. 3-serie finnes for eksempel både som sedan, stasjonsvogn, kupé og kabriolet, mens 6-serie er tilgjengelig med stål- eller stofftak.

I tillegg må vi slite med mange av de samme forvirrende elementene som det vi måtte da vi skulle lære oss Mercedes-Benz-motorene. Blant disse elementene er forvirrende betegnelser, ulike effektversjoner av samme motor, flere motorer med likt slagvolum og stadig introduksjon av nye kraftkilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.