Modeller og motorer: Mercedes-Benz

Har du full oversikt over de mer enn 30 Mercedes-Benz-motorene? Sannsynligvis ikke. Men i dag har du sjansen til å bli en Mercedes-spesialist.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mange årsaker til at det er vanskelig å tilegne seg et fullstendig overblikk over Mercedes-Benz-motorene. For det første er de mange. Mercedes-Benz-fabrikkene produserer nå drøye 30 personbil-kraftkilder, hvorav 12 dieselmotorer.

For det andre finnes flere av dem i ulike effektversjoner. For eksempel yter 55 AMG-motoren 360 hestekrefter når den befinner seg i SLK. Når den befinner seg i C-klasse og CLK kan man imidlertid glede seg over 367 hestekrefter.

Mange modeller

Mercedes-Benz har ikke bare en stor motorpalett. I løpet av de siste årene har også modellutvalget ekspandert hurtig. Modellrekken omfatter nå én småbil (A-klasse), to fleksibiler (Vaneo og B-klasse), tre sedaner (C-, E- og S-klasse), to stasjonsvogner (C- og E-klasse), to firehjulstrekkere (ML og utgående G-klasse), fire kupeer (C Sportcoupé, CLK, CL og CLS), tre kabrioleter (SLK, CLK og SL) og en supersportsbil (SLR). Snart kommer også den store flerbruksbilen R-klasse.

Ulike motoriseringer

Det er selvsagt ikke slik at alle disse opp i mot 20 modellene er tilgjengelige med de over 30 motoralternativene. Det å få klarhet i hvilke modeller som er tilgjengelig med hvilke motorer blir derfor en av utfordringene. For eksempel er S-klasse tilgjengelig både som 430, 500, 55 K AMG, 600 og 65 AMG. Kupéversjonen CL kan kjøpes med de samme motoralternativene - med unntak av 430-motoren. Sistnevnte motor er av en eller annen grunn utelatt for denne modellens vedkommende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.