Modellutvalg og motorer

Selv om Renault Scenic grunnla fleksibilklassen så sent som i 1996, finnes det i dag rundt 20 fleksibilmodeller.

Publisert
Sist oppdatert

Vi mener at de fem testdeltakerne vi har valgt ut er blant de mest interessante av disse. Blant de rundt 15 bilene vi ikke har med, er nok Toyota Corolla Verso den sterkeste kandidaten. Årsaken til at denne modellen ikke ble med, var praktiske problemer med å få tak i testbil i perioden vi skulle gjennomføre testen.

Små motor-forskjeller

Vanligvis er motor et kriterium i våre tester. Denne gangen har vi imidlertid måttet utelate dette kriteriet, fordi det viste seg umulig å få tak i alle modellene med 1,6-liters motorer.

Det vi imidlertid kan si, er at 1,6-litersmotorene på papiret er relativt like. Alle yter mellom 102 og 115 hestekrefter og alle leverer mellom 146 og 152 Nm ved rundt 4.000 o/min. Også når det gjelder akselerasjonstider er det svært lite som skiller. "Raskeste" bil, Renault Scenic, klarer 0 til 100 på 12,5 sekunder mens "tregeste" bil, Opel Zafira, bruker 13,0. En så forsvinnende liten differanse, 0,5 sekunder, vil overhodet ikke være merkbar i hverdagen.

0,1 liter forskjell

Også når det gjelder drivstoff-forbruk, er forskjellene relativt beskjedne. Den gjerrigste motoren finner vi i Ford Focus C-Max. Denne nøyer seg med 0,69 liter per mil ved blandet kjøring. De tørsteste motorene finner vi i Zafira og Touran, som begge trenger 0,79 liter per mil - 0,1 liter mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer