Elbil

Momsfrie rekkevidde-vinnere

Fra 1. januar ble det moms på dyrere elbiler. Det er imidlertid et stort utvalg av momsfrie biler, og mange med rekkevidde over 50 mil.

STORT UTVALG: Utvalget av elbiler med en pris under den magiske moms-grensen, som i tillegg har lang rekkevidde, er stort. Foto: Mirva Kakko
STORT UTVALG: Utvalget av elbiler med en pris under den magiske moms-grensen, som i tillegg har lang rekkevidde, er stort. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert

Da regjeringen bestemte seg for å innføre 25 prosent moms på den summen som overstiger 500 000 kroner på nye elbiler, var det mange som så for seg at drømmebilen skulle bli for dyr. Vi har sett på tilbudet av momsfrie elbiler og kan slå fast at det fortsatt er stort og variert.

Du kan kjøpe deg en familiebil som Volkswagen ID.4, Toyota bZ4X eller Kia EV6 for godt under den magiske moms-grensen. Kanskje må du klare deg med tohjulstrekk, men det finnes også familiebiler som trekker på alle fire på vår liste. Subaru Soltera, som er bygget på den samme teknologien som Toyota bZ4X, koster fra 489 000 kroner.

Lang rekkevidde

Er du på jakt etter en mer spennende og sportslig bil, finne også dette. Både Tesla Model 3 og Xpeng P7 har en startpris rundt 450 000 kroner.

Du behøver heller ikke bekymre deg over rekkevidde. På vår liste kan du velge mellom 11 forskjellige biler med rekkevidde over 50 mil. Lista inneholder 24 modeller med rekkevidde over 44 mil.

Rekkevidde-vinner

Den nye rekkevidde-vinneren er Hyundai Ioniq 6. Den skal klare 61 mil før batteriet er tomt ifølge de offisielle WLTP-målingene. De første bilene som kommer til Norge ved påsketider har firehjulstrekk og noe kortere rekkevidde. Utgaven som imponerer mest på rekkevidde, kommer litt senere. Den har det samme batteriet, men bare bakhjulstrekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer