Mondeo og RAV4 vinner, Golf taper

Siste stortingsvalg viste at norske velgere er lite trofaste. Ferske tall avslører at nordmenn er like illojale mot bilmodeller som mot politiske partier.

Publisert
Sist oppdatert

Fjorårets registreringsstatisikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) er spennende lesning. Listen over Norges 20 mest populære bilmodeller preges av store omveltninger. Fjorårets mest populære bilmodell, Volkswagen Golf, faller fra 1. til 3. plass, mens Toyota RAV4, som i 2000 ikke engang var å finne blant de 30 mest populære, har klatret opp til en 8. plass. Men den aller viktigste endringen i fjorårets registreringsstatistikk finner vi hvis vi tar en titt på totalsalget.

Sviktende nybilsalg

Tabellen under viser nemlig at det i fjor kun ble registrert 91.916 biler i fjor, en tilbakegang på 5,6 prosent sammenlignet med 2000. For bilimportørene er dette dyster lesning.

Bruktbilimporten, derimot, forblir stabil. Også i fjor ble nærmere 30.000 brukte biler importert til Norge, noe som åpenbart går på bekostning av nybilsalget. Kombinasjonen sviktende nybilsalg og stabil bruktimport er nok et tema som diskuteres på styrerommene til mang en bilimportør.

(Andel = Markedsandel)

Ford opp på 3.

Det er imidlertid ikke alle bilimportørene som henger med geipen. De ansatte i Ford Norge har all grunn til å være fornøyd. De økte salget med mer enn 20 prosent og rykker elegant opp på en 3. plass. Dette på bekostning av Opel, som rykker ned på en 4. plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer