Mondeo og Tiguan i ilden

Nykommerne Mondeo og Tiguan oppnår solide resultater hos Euro NCAP. i30 mister den femte stjernen, mens Caddy er langt unna.

Publisert
Sist oppdatert

Ford Mondeo klarte full pott - 18 poeng - i det to sidekollisjonstestene, og 15 av 16 poeng i frontkollisjonstesten. I tillegg fikk nye Mondeo to poeng for setebeltevarslere og endte dermed opp med hele 35 poeng og fem solide stjerner. Også barnebeskyttelses-resultatene er gode, om enn ikke imponerende. Mondeo tar 39 av 60 poeng og tildeles dermed fire av fem oppnåelige stjerner. Mange bilmodeller har oppnådd flere poeng enn dette, deriblant rekordinnehaveren Toyota Prius, som i 2004 sikret seg 43 poeng.

Tiguan: 34 poeng

Folke-SUVen Volkswagen Tiguan, som ennå ikke er lansert, oppnådde nærmest identiske resultater - full pott i sidekollisjonstesten, 14 poeng i frontkollisjonstesten og to tilleggspoeng. Til sammen fikk Tiguan 34 poeng og fem stjerner. Og i likhet med Mondeo oppnådde Tiguan 39 poeng og fire stjerner i barnebeskyttelsestesten.

Caddy Life: 27 poeng

Like bra gikk det ikke med familiemedlemmet Volkswagen Caddy Life, som måtte nøye seg med 12 poeng i frontkollisjonstesten. Caddy har ikke hodekollisjonsgardiner som standardutstyr i alle land, og Volkswagen valgte dermed å hoppe over stolpetesten. Dermed gikk bilen glipp av to potensielle poeng. Sidekollisjonstesten gikk imidlertid relativt bra og resulterte i 15. Caddy innhentet heller ingen poeng for beltevarslere og endte dermed opp med 27 - seks poeng under femstjerners-kravet. Heller ikke barnebeskyttelsen er noe å rope hurra for. Caddy måtte nøye seg med 30 poeng og 3 stjerner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer