Bugatti Bolide

Monster til 40 millioner

Når Bugatti lanserer en ny bil, skjer det med et smell: Bolide får 1600 hester og koster 47 millioner kroner.

IKKE FOR DEG OG MEG: For den samme prisen som Bugattis nye Bolide koster, kan du og jeg ruslet inn i en norsk bilbutikk og kjøpt 94 nye Tesla Model 3 eller VW ID.4. Foto: Bugatti
IKKE FOR DEG OG MEG: For den samme prisen som Bugattis nye Bolide koster, kan du og jeg ruslet inn i en norsk bilbutikk og kjøpt 94 nye Tesla Model 3 eller VW ID.4. Foto: Bugatti Vis mer
Publisert

Det er ikke ofte Bugatti lanserer en ny bil. Når det skjer, er forventningene store. I 2020 ble Bolide, som navnet blir, vist fram som et rent tankeeksperiment av en lettvekts hyper-sportsbil. Neste år, fire år seinere, er den blitt virkelighet. Da får de første kundene denne bilen i garasjen.

Den er ikke for hvem som helst. For det første er den bygget som et bane-monster.

Under panseret (som i dette tilfellet er midt i bilen) sitter det en motor med 16 sylindrer i W-form. Sammen med fire turboer skal den gi noe sånt som 1 600 hester. I tillegg er bilen bygget med lette materialer som kullfiber og titan, slik at den bare veier 1450 kilo.

Ren racerbil

Hva dette resulterer i når det gjelder akselerasjoner og toppfart, sier Bugatti foreløpig ikke noe om. Fra før lager den lille fabrikken i Frankrike modellen Chiron, som er god for noe sånt som 440 kilometer i timen. Bolide skal prestere enda bedre, ifølge Bugatti-sjef Christophe Piochon:

- Bolide tar Bugatti inn i et nytt territorium. Aldri tidligere har vi klart å bygge en så kraftig motor inn i et så ultralett karosseri. Prestasjonene blir slik at den må betegnes som en bil for racerbaner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer