Bugatti Bolide

Monster til 40 millioner

Når Bugatti lanserer en ny bil, skjer det med et smell: Bolide får 1600 hester og koster 47 millioner kroner.

IKKE FOR DEG OG MEG: For den samme prisen som Bugattis nye Bolide koster, kan du og jeg ruslet inn i en norsk bilbutikk og kjøpt 94 nye Tesla Model 3 eller VW ID.4. Foto: Bugatti
IKKE FOR DEG OG MEG: For den samme prisen som Bugattis nye Bolide koster, kan du og jeg ruslet inn i en norsk bilbutikk og kjøpt 94 nye Tesla Model 3 eller VW ID.4. Foto: Bugatti Vis mer
Publisert

Det er ikke ofte Bugatti lanserer en ny bil. Når det skjer, er forventningene store. I 2020 ble Bolide, som navnet blir, vist fram som et rent tankeeksperiment av en lettvekts hyper-sportsbil. Neste år, fire år seinere, er den blitt virkelighet. Da får de første kundene denne bilen i garasjen.

Den er ikke for hvem som helst. For det første er den bygget som et bane-monster.

Under panseret (som i dette tilfellet er midt i bilen) sitter det en motor med 16 sylindrer i W-form. Sammen med fire turboer skal den gi noe sånt som 1 600 hester. I tillegg er bilen bygget med lette materialer som kullfiber og titan, slik at den bare veier 1450 kilo.

Ren racerbil

REN RACERBIL: Med 1 600 hester i en bil som bare veier litt over 1 400 kilo, skal Bolide slå prestasjonene til Bugatti Chiron ... som har klart 440 km/t. Foto: Bugatti
REN RACERBIL: Med 1 600 hester i en bil som bare veier litt over 1 400 kilo, skal Bolide slå prestasjonene til Bugatti Chiron ... som har klart 440 km/t. Foto: Bugatti Vis mer

Hva dette resulterer i når det gjelder akselerasjoner og toppfart, sier Bugatti foreløpig ikke noe om. Fra før lager den lille fabrikken i Frankrike modellen Chiron, som er god for noe sånt som 440 kilometer i timen. Bolide skal prestere enda bedre, ifølge Bugatti-sjef Christophe Piochon:

- Bolide tar Bugatti inn i et nytt territorium. Aldri tidligere har vi klart å bygge en så kraftig motor inn i et så ultralett karosseri. Prestasjonene blir slik at den må betegnes som en bil for racerbaner.

Kundene i kø

At bilen ikke er for hvem som helst, tilsier også prisen. Bolide skal bare bygges i 40 eksemplarer og de første kundene som får bilen neste år, må punge ut med 4 000 000 euro. Det tilsvarer rundt 47 millioner kroner. Det forhindrer ikke at kundene har stått i kø. Nå er det for seint. Bilen er utsolgt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer