Monsteret Maybach

Den er nærmere seks meter lang og veier nærmere tre tonn. Likevel holder den nesten følge med en Porsche 911. Maybach er uten tvil en spesiell bil.

Publisert
Sist oppdatert

Maybach, som hadde premiere sommeren 2002, finnes i to versjoner, 57 og 62. Tallene er en indikasjon på bilenes lengde - Maybach 57 måler 572,8 centimeter, mens Maybach 62 er 616,5 centimeter lang. Det betyr at Maybach, uansett variant, er et voksent kjøretøy. Den enorme størrelsen gjenspeiles i vekten, som er henholdsvis 2.735 og 2.855 kilo. Likevel klarer Maybach 57 øvelsen 0 til 100 på utrolige 5,2 sekunder. Storebror trenger bare to tideler mer. Hvordan er dette mulig?

550 hestekrefter

Jo, forklaringen er selvsagt å finne under panseret. Der har Mercedes-Benz, som står bak gjenopplivingen av Maybach-merket, plassert sin biturboladede V12-motor. Motoren har et slagvolum på 5,5 liter, noe som forsåvidt ikke er så voldsomt. Men ved hjelp av de to turboene makter motoren å produsere voldsomme 550 hestekrefter. Det som er minst like interessant, er at kraftkilden spytter ut hele 900 newtonmeter - og det allerede ved 2.300 o/min.

Over 4,0 millioner

Det er ikke bare størrelsen og motorytelsene som medvirker til at Maybach blir en svært dyr bil. Interiøret er selvsagt vanvittig luksuriøst og inkluderer mengder av skinn, trepaneler og elektroniske hjelpemidler. Utsalgsprisen starter på rundt 310.000 euro, noe som med dagens kurs utgjør omlag 2,7 millioner kroner. Når vi i tillegg legger på rundt 1,7 millioner kroner i avgifter og importørens fortjeneste, havner vi på over 4,0 millioner kroner her i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer