Morgendagens New York-taxi kommer fra Nissan

OK, den er gul, men den kommer likefullt til å revolusjonere New Yorks gatebilde.

Foto: Nissan
Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

New Yorks taxiflåte er USAs største og har mer enn 13.000 drosjer, som kjører over 800 millioner kilometer i året. I fremtiden skal denne flåten bestå av biler fra en eksklusiv leverandør.

"Vinneren" vant ikke

Svært nylig skrev vi om Karsan, et tyrkisk prosjekt som tok sikte på å forsyne byen med en helt ny type drosje. (Det kan du lese om her). Dette var et svar på konkurransen om å bli tildelt den fremtidige og eksklusive kontrakten for leveranse av alle drosjer til New York over en tiårsperiode, og Karsan fikk det høyeste antall stemmer i en web-basert avstemning blant byens borgere.

Nå blir det ikke noe av akkurat det prosjektet; New York by har nemlig valgt konkurrenten Nissan til å utvikle og levere den neste generasjonen drosjer til byen, “Taxi of Tomorrow”.

Lang prosess

Kunngjøringen kom under en presseorientering i City Hall der ordfører Michael Bloomberg og Nissan Americas styreleder Carlos Tavares var til stede. New York City Taxi and Limousine Commission (TLC) valgte Nissan NV200 som den eksklusive drosjen for New York, med oppstart sent i 2013. Avgjørelsen kom etter en utvelgelsesprosess som har vart i 16 måneder. Konkurransen bygger på en mer enn 100 år gammel drosjehistorie med mål om å drive frem ny design og utvikling av en spesialbygget bil tilpasset bygatene. De andre to finalistene var Ford, med en variant av Transit Connect, og ovenfor nevnte Karsan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer