Moro på glattisen

Audi driving experience heter det. Dette er et tilbud til Audi-kunder som vil lære mer om hvordan den mye bilen oppfører seg.

Publisert
Sist oppdatert

I teorien er det meste forholdsvis enkelt. Det finnes ingen overraskelser og ingen unntak fra hovedregelen. Ute på banen er det verre. Det som hørtes ut som en enkel operasjon med rattet, endte raskt med en Audi som snurret rundt sin egen akse flere ganger.

Erfaren instruktør

Instruktørerne på Audi driving experience kursene er Susanne Kottulinsky og Jerry Åhlin. Begge har været profesjonelle rallykjørere og vunnet mange løp gjennom sine karrierer. De har gennem mange år været tilknyttet Audis internationale instruktørteam, og underviser over hele verden.

Instruksjon fra baksetet

Med Jerry i baksetet legger vi vei på isen. Vi har ikke kjørt mange meter før Jerry har noe å utsette på kjøringen.

- Du kjører fort! Slipp gassen! Tenk på vektfordelingen! Sving til høyre, nå! Styr kontra, nå! Gi gass! Rett opp raskere!

Slik går det for seg runde etter runde. Vår inkompetanse medfører også at det dukker opp en hjelpende hånd fra baksetet. Forklaringen på det er at vi ikke gjør som intruktøren sier.

Varierte øvelser

Kurset innheolder mange øvelser og det er tid nok til å trene bra på alle sammen. Vi har øvd på både hvordan man håndterer under- og overstyring, unnamanøver uten brems og unnamanøver med maksimal bremsing. I tillegg fikk vi praktisere alt vi hadde lært første delen av dagen til på frikjøring på en 3,5 kilometer lang bane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer