Test av Mazda CX-30 2019

Morsomst i klassen!

Mazda har virkelig jobbet med kjøreegenskapene i sin nye SUV.

«BEVEGELSENS SJEL»: Mazdas såkalte Kodo-design er veletablert og gjør bilene fra merket lett gjenkjennelig. Etter vår mening er dette et designspråk de kunne vært stolte av hos for eksempel premium-produsenten Jaguar. Nye CX-30 er det nyeste eksempelet og utseendemessig særdeles harmonisk, synes vi. Foto: Knut Moberg
«BEVEGELSENS SJEL»: Mazdas såkalte Kodo-design er veletablert og gjør bilene fra merket lett gjenkjennelig. Etter vår mening er dette et designspråk de kunne vært stolte av hos for eksempel premium-produsenten Jaguar. Nye CX-30 er det nyeste eksempelet og utseendemessig særdeles harmonisk, synes vi. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mazda manglet åpenbart et SUV/crossover-tilbud for en viktig kundegruppe: De som ikke trenger en såpass røslig bil som CX-5 (455 centimeter lang), men som finner den snertne, men relativt trange CX-3 (427 centimeter), i minste laget.

Nå lanserer produsenten fra Hiroshima derfor nok en SUV. I størrelse plasserer den seg mellom nettopp de eksisterende modellene CX-3 og CX-5.

Ytre mål for nykommeren CX-30 er 440 centimeter i lengden, omtrent standarden blant kompakt-SUV-ene. En av referansene i klassen, Nissan Qashqai, er 438 centimeter lang. Bagasjerommet til Mazdaen har for øvrig akkurat samme volum som Nissans modell: 430 liter.

Hvorfor ikke CX-4?

Vi fant det først rart at bilen ikke kalles CX-4, men CX-30, noe som bryter med alle navn i porteføljen til nå. Det til tross for at produsenten viste en snerten crossover, som konseptbil, i Frankfurt i 2015.

Selv om den het Koeru, var det annonsert at produksjonsbilen ville få navnet CX-4. Og det fikk den. Årsaken til navnevalget CX-30 er derfor at CX-4 faktisk eksisterer allerede - modellen ble lansert i 2016 og selges eksklusivt på det kinesiske markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer