Morsomt fra Mitsubishi: Ny Colt kupé-kabriolet

Colts 2+2 kabriolet-variant er under utvikling, og Mitsubishi gir her, i forbindelse med bilutstillingen i Genève, en smakebit på hvordan den vil se ut .

Publisert
Sist oppdatert

Mitsubishi har hatt noen vanskelige år, også etter at samarbeidet med DaimlerChrysler begynte. De øyner imidlertid lys i enden av tunnelen etter tøffe omstillingsprosesser, og viser for tiden dynamiske takter.

Morsomt og sprekt

Nye Mitsubishi Colt, som ble lansert ifjor, er et godt eksempel på det. Samtidig hjelper selvfølgelig rekken av seiere i Dakar-rallyet på gruppens image. Bra produkter er naturligvis viktig, men det er også det lille pluss som piffer det hele opp litt. I så måte ser Colts tolkning av kupé-kabriolet konseptet lovende ut.

Den snertne tassen vi ser her er et resultat av et samarbeidsprosjekt med Pininfarina. Den er som et ekko av Mitsubishis første show-bil, Colt 600 cabriolet, som ble vist i 1962. (Se nederste bilde). Colt coupé-cabriolet konsept har et kompakt design (3,89 meter), lang akselavstand, bred sporvidde og 18-tommers hjul. Med dette kraftfulle eksteriøret vil bilen bli motorisert med en 1,5 liters turbomotor som utvikler 150 hestekrefter. Denne motoren vil også bli benyttet i Colt CZT.

Kommer til neste år

Bilen vil bli bygget på plattformen til 5-dørs utgaven av nye Colt istedenfor den kortere kupévarianten - CZ3/CZT. Dette skal ifølge Mitsubishi ha rent praktiske årsaker. Arkitekturen hentet fra nye Colt vil forøvrig ha den fordelen at det burde herske et minimum av turbulens i bilen, takket være den store og kraftige frontruten. Det foreligger ellers lite informasjon om modellen i forkant av visningen for publikum i Genève. Det vi derimot vet er at Mitsubishi har til hensikt å lansere bilen på markedet tidlig i 2006.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer