Møt BMW Vision Efficient Dynamics

Miljø og fart kan kanskje forenes likevel.

Møt BMW Vision Efficient Dynamics
Publisert
Sist oppdatert

Vision Efficient Dynamics heter denne bilen som BMW stiller ut i Frankfurt i disse dager. Det er en 2+2-seter, som det kalles når baksetet er skikkelig trangt. Det er også i første omgang en konseptbil.

Bilen er 4,6 meter lang og veier 1.395 kilo, men det er motorpakka og ytelser kontra utslipp som er mest i øyenfallende. BMW har alltid vært strenge på at miljøteknologi ikke skal gå på bekostning av ytelser og kjøreegenskaper, og den nye 320d som kommer nå, er et godt eksempel på det. 109 gram i CO2 utslipp samtidig som 0 til 100 holdes nede på 8-tallet er godkjent.

To elektriske motorer

Dieselmotoren i Vision Efficient Dynamics har effekt på 163 hestekrefter og gir 290 newtonmeter i dreiemoment. Den opererer i samarbeid med en elektromotor på bakakselen. Elektromotoren sitter mellom dieselmotor og dobbeltkløtsj-girkassen. Den har en jevn ytelse på 34 hestekrefter og en midlertidig toppytelse på 52 hester.

I tillegg får forakselen drift fra elektrisk motor nummer to. Den har en jevn ytelse på 82 hestekrefter. I tillegg har den en midlertidig ytelse på 114 hestekrefter i 30 sekunder og 141 hestekrefter i 10 sekunder. Dreiemomentet denne motoren kan produsere er maksimalt 220 newtonmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer