Møt Dartz Mojo!

Ja, det er den latviske produsenten Dartz som prøver seg igjen.

Dartz Mojo er en sporty liten roadster fra... Latvia. Foto: Produsenten
Dartz Mojo er en sporty liten roadster fra... Latvia. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Igjen? Ja, for det ble presentert en Dartz for en tid tilbake som ble markedsført under navnet Prombron. Det var en pansret SUV som ble viden kjent for å tilby seter trukket i forhud fra hvalpenis, noe kraftige protester fra naturvernere satte en kjapp stopper for.

En million dollar

Til "daglig" driver Dartz altså med fabrikasjonen av pansrede kjøretøy og de holder til i den tidligere Russo-Baltiqe-fabrikken i Riga. (Les her om vår omtale av den spektakulære Russo-Baltique fra 2006!) Deres mest spektakulære modell til dato har vært Dartz Prombon Monaco Red Edition, pansret og dekorert med gull og rubiner og med en prislapp på en million... dollar.

Moderat, men potensielt heftig

Her har de altså moderert seg betraktelig og vi må si vi for vår del synes denne bilen ser adskillig mer tiltalende ut enn de ovenfor nevnte kjøretøy. Det annonseres at den lille roadsteren skal presenteres for publikum til våren. Dessverre vet vi ikke hva som skjuler seg under panseret, men vi vet i det minste at produsenten har tilgang til V8-motorer på både 360 og 400 hestekrefter så det vil kunne bli ganske heftige saker om Dartz velger å gå den veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer