Mot ny europeisk bilgigant?

Fiat bekrefter nå at de er interesserte i å kjøpe Opel og Saab.

Mot ny europeisk bilgigant?
Publisert
Sist oppdatert

Fiat er allerede i ferd med å kjøpe den hardt rammede amerikanske bilprodusenten Chrysler. Nå bekrefter Fiats styreformann Montezemolo at de er interesserte i å kjøpe også Opel. I så fall vil trolig også svenskenes Saab følge med. Dette vil i følge styreformannen skape en veldig sterk gruppe, som vil være blant de aller største i Europa, og ikke langt unna de største i verden.

Også toppsjefen i Fiat, Marchionne, er begeistret og beskriver en slik allianse som ”et ekteskap laget i himmelen”.

Felles plattformer

I praksis vil en slik sammenslåing naturligvis kunne føre til store synergieffekter med deling av plattformer og teknologi. Spesielt gunstig vil nok dette være for Chrysler som da ganske lett vil få et skikkelig løft på miljøsiden.

Fiat er som kjent store i de mindre bilklassene. Opel og Saab har nok mer å bidra med i de litt større bilklassene. Totalt vil dette gjøre at man nok kan dele plattformer for alle selskapets minibiler, småbiler, kompaktklassebiler og mellomklassebiler, minst. I tillegg kommer fleksibiler og eventuelt SUVer. Også med tanke på fremtidige hybrider vil det være attraktivt å være flere merker samlet i et konsern.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.