Møt nye SsangYong Korando

Så er SsangYong Korando tilbake - i en svært "normalisert" utgave.

Foto: SsangYong
Foto: SsangYong Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2009 trodde mange at det var definitivt slutt for den koreanske bilprodusenten SsangYong da det dengang kinesisk-eide selskapet kom under konkursbeskyttelse etter en langvarig og massiv streik. Eieren, Kinas største bilprodusent og GM-partner SAIC, nektet å skyte inn mer penger og det så ut som om alt håp var ute.

Reddet i tolvte time

Men i november i fjor ble avtalen med ny eier inngått og i år, på bilutstillingen i Seoul, Sør-Korea, annonserte den nye indiske eieren, Mahindra & Mahindra, at de akter å satse seriøst og langvarig på SsangYong. Koreaneren er fremfor alt kjent for sine robuste SUVer og pickuper - samt sin ofte mildt sagt originale design. Merket slo gjennom i Europa takket være sitt samarbeide med Mercedes og den attraktive store SUVen Musso på 90-tallet ble etterfulgt av flere modeller hvorav vi kan nevne første generasjon Korando, Rexton, Rodius, Kyron og Actyon.

Korando er tilbake

På bilutstillingen i Genève kom vi tilfeldigvis forbi en modell vi ikke hadde sett tidligere på SsangYong-standen, og den bar et navn vi dro kjensel på: Korando. Bilen for øvrig dro vi derimot ikke kjensel på annet enn at den kunne minne noe om en Opel Antara i noe forminsket utgave. Den er for øvrig designet av Giugiaro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer