Mot Stillehavet

Endelig begynner terrenget og ruten vår å bli skikkelig røff, veien ut til Punta Islita på Nicoya-halvøya krever mer av kjøretøy og sjåfør.

Publisert
Sist oppdatert

Til nå har den viktigste oppgaven for den av oss som sitter bak rattet vært å unngå å ødelegge lettmetallfelgene mot de skarpe kantene i asfaltdekket, og å gjøre det mest mulig komfortabelt når store groper, vasket ut av regnet, passeres.

Tungen rett

På vei mot Punta Islita blir det mer viktig å plassere hjulene på rett sted, og lavgiret er nå mer konstant koblet inn. De som har lagt opp ruten gjorde det i regntiden, vi kom til Costa Rica en uke inn i den tørre perioden. Det er en fin tid der alt fortsatt er frodig, og du slipper regnet. Skadene på kjerreveiene vi kjører er store etter regnmassene, og det er lett å forestille seg at dette har vært en ganske tøff rute på sleipere underlag.

Sjåfører som er vant til terrengkjøring vil til tross for bratte kneiker og morsomme elvekryssinger ikke møte de store utfordringene. Allikevel vitner rutevalget til Toyota om en selvsikkerhet på produktets vegne. Det er journalister fra hele Europa som gjør denne turen, og noen av dem trenger definitivt all den hjelp en moderne terrengbil kan gi.

For eksempel er den elektroniske begrensingen av farten i bratte nedoverbakker ett hjelpemiddel som gjør det svært mye lettere for nybegynnere, det samme er en dreiemomentsterk dieselmotor koplet til en automatgirkasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer