Mot uendelig rekkevidde for elbiler

Det amerikanske selskapet Better Place har demonstrert sin batteribyttestasjon i Yokohama i Japan. Se demo-video lenger ned.

Foto: Better Place
Foto: Better Place Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toppsjefen i Renault og Nissan, Carlos Ghosn, fortalte DinSide om denne for godt over et år siden og nå er den offisielt avduket: En batteribyttestasjon ("strømstasjon"), etter samme prinsippet som den tradisjonelle bensinstasjonen men altså beregnet for elektriske biler.

Visjon i praksis

Det var tirsdag 12. mai at demonstrasjonen av denne strømstasjonen fant sted, og Shai Agassi, den visjonære gründeren og toppsjef i Better Place erklærte i grandiose ordelag at vi nå ser begynnelsen på slutten av biltrafikkens avhengighet av oljeindustrien. Better Place er et selskap spesialisert i el-infrastruktur for miljøvennlig persontransport. Det er basert i Palo Alto i California.

Også Danmark

Per i dag har selskapet igangsatt infrastruktur-prosjekter i samarbeid med flere land og stater, deriblant Israel og Danmark. Dette skjer i partnerskap med Renault-Nissan-alliansen med tanke på kjøretøyer; begge disse merkene kommer til å lansere nye elbiler i løpet av de neste par årene. Men Better Place er også i samtaler med flere andre bilprodusenter.

Solenergi og ladestasjoner

Better Place-infrastrukturen inkluderer ikke bare batteribyttestasjoner, men også ladestasjoner i nettverk for å dekke et definert territorium med muligheter for hurtig lading. Ladestasjonene er av typen åpen standard og får sin energi via solcellepaneler - en av visjonene til Better Place er at elektrisiteten som skal gå til persontransport skal komme fra fornybare energikilder. Dette kan også for eksempel være vindkraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer