Møt Volkswagen Golf Alltrack

Dette er N'te versjon av VW Golf-familien. Alltrack blir mer av en hyttebil.

RØFFERE: Dette er hytte-Golfen: Med nyeste generasjon haldex firehjulsdrift og bedre bakkeklaring er det Norges-Golfen. Foto: VOLKSWAGEN
RØFFERE: Dette er hytte-Golfen: Med nyeste generasjon haldex firehjulsdrift og bedre bakkeklaring er det Norges-Golfen. Foto: VOLKSWAGEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke rart C-segmentet eller kompaktklassen blir kalt «Golf-klassen». Det dreier seg om Europas mest solgte og en av verdens mest solgte bilmodeller, og den kommer i utallige varianter. Og nå kommer altså Golf Alltrack.

Alltrack nummer to

Den er basert på den meget romslige Golf stasjonsvogn, men er noe mer enn det. VW kaller den en "kryssning mellom SUV og stasjonsvogn". Det fører naturligvis tankene til storebror Passat og dens Alltrack-versjon. Det dreier seg i dette tilfellet om den utgående Passat-generasjonen, så vi holder en knapp på at den nye Golfen er en bedre bil totalt sett.

For svært mange vil vi fortsatt si at den mest anbefalelsesverdige Golf-varianten er Golf Sportvan, som vi har testkjørt.

Mest diesel

Alltrack-versjonen vil bli produsert i bare én bensinvariant. Det er 1.6 TSI med 180 hestekrefter - og den kommer med DSG-girkasse som standard.

Men den kommer også i tre diesel-utgaver. Det er en 1.6 TDI på 110 hester, en 2.0 TDI på 150 og en 2.0 TDI på 184 hestekrefter - som i GTD. Sistnevnte kommer, i likhet med TSI-utgaven, med DSG som standard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer