Motor & Teknikk

Almera GTi er kanskje den av "Kompakt-GTi"'ene som er best tilpasset norske forhold. Slik sett har Nissan truffet innertier med sin lille sportslige bil.

Publisert

Primera GT er absolutt en høyst kjørbar bil (vår test finner du her), men Primeraens problem er at den er satt opp med gearutvekslinger som passer bedre til kjøring i betydelig høyere hastigheter enn hva som er tillatt på norske veier. Den behersker de brede svinger med en stabilitet få andre biler kan vise maken til.

Men noen fjellgeit er Primera GT ikke. Det er til gjengjeld Almera GTi. Utvekslingene på de høyeste gearene er kortere enn hos Primera, og at man må jobbe mer med gearstangen i Almera, gir seg blant annet utslag i at bensinforbruket i Almera er høyere enn for Primera -- til tross for at ytelsen er lavere.

Lik motor, ulikt resultat

Motoren i Almera GTi og Primera GT er den samme (betegnelsen er SR20DE). Ytelsen er altså redusert med 7 Hk og dreiemomentet med 3 Nm, men det er verdt å legge merke til at dreiemomentkarakteristikken også er endret.

I Almera GTi kommer både maksimal effekt og dreiemoment på et høyere turtall enn hos storesøster. Ute på veien legger man merke til det gjennom moderat akselerasjon på lavere turtall, og desto kjappere når motoren får høyere hastighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer