Motor, kjøreegenskaper, komfort og priser

Passat CC tilbys blant annet med avgiftsgunstige diesel- og bensinmotorer. Kjøreopplevelsen domineres først og fremst av høy komfort.

Publisert
Sist oppdatert

Passat CC vil i første omgang bli tilgjengelig med fem motoralternativer (se tekniske data nederst i artikkelen). Det heftigste alternativet er en 3,6-liters V6-motor som yter 300 hestekrefter og sørger for 0 til 100 på spenstige 5,6 sekunder. Dette er den samme motoren som Volkswagen-entusiaster kjenner fra R36-utgavene av Golf og Passat.

Passat CC V6 er forøvrig den eneste utgaven som blir tilgjengelig med firehjulsdrift (4Motion), i hvert fall i første omgang. Men fordi bilen med denne motoren under panseret vil starte på 865.000 kroner, er den fullstendig uaktuell for de fleste av oss.

2.0 TSI: 200 hk

Passat CC leveres også med Golf GTI-motoren, en herlig, direkteinnsprøytet 2,0-liter med turbo som yter 200 hestekrefter. Men heller ikke dette blir noen billig bil. Med en startpris på 490.000 kroner beveger også denne CC-varianten seg i et farvann preget av mange spennende alternativer.

2.0 TDI: 140 og 170 hk

De to dieselutgavene derimot, er langt mer folkelige. Begge er utrustet med Volkswagen-konsernets nye 2,0-liters common rail-motor - som oppleves som en liten revolusjon sammenlignet med pumpedyse-motoren den erstatter. Ikke bare har den en mindre støyende, mykere og mer kultivert gange, i tillegg oppleves den generelt som en mer villig motor med jevnere utlevering av moment.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer