Motor, kjøreegenskaper og teknologi

Sjette generasjon Mercedes-Benz SL har helt siden starten hatt et motorutvalg som stiller konkurrentene i forlegenhet. Nå har motorpaletten blitt enda bredere.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz SL har en lang og stolt historie. Det hele startet i 1954 med SL 300 "Gullwing", etterfulgt av den første roadstervarianten i 1957. Siden den gang er det solgt hele 630.000 SLer, hvorav 140.000 av dagens utgave, sjette generasjon. Sjette generasjon har vært i salg siden 2001, noe som betyr at Mercedes-Benz i snitt har solgt rundt 20.000 eksemplarer av den eksklusive roadsteren årlig.

25 prosent til California

Det er forøvrig ikke tilfeldig at lanseringen av den ansiktsløftede SL ble arrangert i Los Angeles og Palm Springs. Halvparten av SL-produksjonen sendes nemlig til USA og halvparten av disse ender opp i California. Vi tar nok ikke mye feil om vi antar at storparten av de California-registrerte SLene lever sine liv i Los Angeles, som uansett ifølge Mercedes-Benz er byen med verdens største SL-tetthet.

I dag er SL tilgjengelig med hele fem motoralternativer, noe som er uvanlig for en bil av denne typen. Konkurrenten Lexus SC430 er til sammenligning kun tilgjengelig med én motor. Men Mercedes-Benz har åpenbart forhåpninger om å øke SL-salget ytterligere og lanserer nå en ny innstegsvariant; SL 280.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer