Motor og andre nyvinninger:

F 650 GS er utstyrt med den samme motoren som i de gamle modellene, men har gjennomgått noen endringer for bedre ytelse og dreiemoment.

Publisert

Motoren har blitt oppgradert av BMW og Bombardier-Rotax for å bli sterkere og mer miljøvennlig. Grepene for å øke ytelsen er mange.

BMW har nemlig tatt i bruk flere teknologiske godbiter, som for eksempel digital styring av innsprøytningssystemet, BMW motorstyringsprogram og sylindertopper adoptert fra en ikke ukjent bil med navnet BMW M3.

Høyere dreiemoment

Den nye utviklingen skal gjøre at motoren oppnår høyere dreiemoment over hele turtallsregisteret. Maksimalt dreiemoment oppnåes ved 6.000 o/min, men vel så viktig er at du har over 50 NM tilgjengelig fra 3.000 - 6.500 o/min. I følge BMW skal motoren akselerere bra allerede fra 2.000 o/min. Flere tekniske data finner du 7617">på denne lenken.

I mellomklasse utgave med 34 hestekrefter vil det maksimale dreiemomentet bli 51 NM ved 3.750 o/min. Du kan se på kurven for ytelse og dreiemoment 7615">på denne lenken samt tekniske data 7618">på denne lenken.

Girkassen er den samme som sitter på den utgående F 650. Det vil si 5 gir og kjede drift.

Blokkeringsfrie bremser

Blokkeringsfrie bremser (ABS) har tidligere vært standard - eller tilleggsutstyr på BMW's to - og firesylindrete modeller. Med introduksjonen av F 650 GS blir de først med ABS-bremser på ensylindrete motorsykler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer