Motor og bruksområder

Nissan King Cab er nå utstyrt med en enda sterkere dieselmotor. Både effekt og dreiemoment er på topp i klassen og bilen klarer de oppgavene den er ment for.

Publisert
Sist oppdatert

Da King Cab kom som ny modell for en stund siden fikk den også en kraftig oppgradert motor. Den ble da utstyrt med 16 ventilers topp, to kamaksler og mye mer effekt og dreiemoment. Slagvolumet på 2,5 liter er det samme. I forrige modell hadde King Cab 103 hestekrefter og 245 newtonmeter. Nå har den 133 hestekrefter og 304 newtonmeter. Den har dermed den desidert sprekeste motoren i klassen.

Stor og seig

Selv om det er mye effekt og dreiemoment i motoren er ikke King Cab en fartsbil. Den er mer seig og blir lite påvirket av vekt verken på lasteplanet eller hengende bak på tilhenger. Motoren er svært sterk, men på et ganske smalt turtallsregister, og de siste 1.000 omdreiningene på turtelleren bruker du i praksis aldri. Det blir for mye støy og trekkvilligheten på så høyt turtall er så å si fraværende. Når det er sagt må vi også nevne at vi knapt ville hatt en motor med andre egenskaper når de tunge oppgavene står for tur. Vinteropplag av en 22-fots skjærgårdsjeep gikk i hvertfall lekende lett. En total tilhengervekt på 1.800 kilo var ingenting for King Cab. Totalt kan den trekke 3.000 kilo, noe som vi regner med går greit selv om det vil legge en betydelig demper på akselerasjonen. I tillegg kan bilen lastes med 1.070 kilo, inkludert fører, noe som bringer den totale vogntogvekten opp til 5.860 kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer