Motor og kjøreeegenskaper

Med 75 hk skulle det være duket for heftige kjøreopplevelser i en bil som veier knappe 900 kilo. Og GTi-følelsen er ikke langt unna -- selv om det kjennes ut som om det går kjappere enn hva det faktisk gjør!

Publisert

Det lille sportsrattet med den relativt tunge følelsen, den lave sittestillingen, hvit bakgrunnsfarge på instrumentpanelene -- det aller meste minner om en "mini-GTi". Ikke minst understrekes det sportslige inntrykket av en kort og presis gearspak. Men ser vi nærmere på tallene, er ikke Lupo på noen som helst måte så kjapp som man skulle tro -- forholdet mellom ytelse og vekt tatt i betraktning.

Fra stillestående sliter nemlig motoren med et relativt dårlig dreiemoment på lave turtall, men har du først kommet opp i fart, er det lett å få rocke-fot i Lupo! Noe av den samme opplevelsen fikk vi da vi testet Seat Arosa 1.4 -- som på mange måter er forgjengeren til VW Lupo.

Men Lupo har en kraftigere motor med 16-ventilersteknikk, den yter 75 hk mot Arosaens 60, og har et dreiemoment som ligger 10 NM over Arosaens 116 Newtonmeter -- selv om toppen av dreiemomentkurven først oppnås ved 3.800 o/min i Lupo mot 2.800 o/min i Arosa.

Kjappere enn kusinen

Som et resultat av dette er toppfarten øket fra 160 til 172 km/t, og akselerasjonen fra 0 - 100 km/t er redusert fra 15,1 til 12 blank i Lupo. Men det er flere biler i VW-gruppen som bruker disse to motorene, for eksempel finner vi 1,4-literen med 16 ventiler i en Golf -- den er bare knappe 0,2 sekunder tregere fra 0 - 100 km/t enn Lupo, har samme toppfart, og veier bare 30 kilo mer. Og det tyder på at Lupo'en er svært tung i forhold til størrelsen, Golf'en er jo tross alt hele 60 cm lengre!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer