Motor og kjøreegeenskaper

Civic Type R demonstrerer Hondas nydelige motorteknologi. Imidlertid har denne gjort relativt lite fremskritt på fem år - og det er noe skuffende. Kjøreegenskapene er skarpe som en nyslipt kjøkkenkniv samtidig som bilen er mer sivilisert enn forgjengeren.

Publisert
Sist oppdatert

Motoren er en videreutvikling av den som befant seg i forrige type R, og om utseendet har endret seg radikalt og blitt uendelig mye mer spennende, kan man ikke si det samme om motoren - ikke til forkleinelse for denne for øvrig - den var allerede meget bra i utgangspunktet.

201 hester

Med sine fire sylindre, seksten ventiler og variable ventiltider og -løft (i-VTEC) har denne maskinen med to liter slagvolum en maksimal effekt som har økt med én fattig hestekraft til totalt 201 hestekrefter. Disse tas ut ved 7.800 omdreininger i minuttet, 200 før rødsonen og 500 o/min før turtallssperren slår inn. (Golf GTI har toppeffekten på 200 hk ved 5.100 o/min.) Forgjengeren var noe mer moderat med makseffekt ved 7.400 o/min. Maksimalt dreiemoment når opp i et tall som er lavere enn antall hestekrefter, hvilket er sjeldent. Moderate 193 newtonmeter stiller opp ved 5.500 o/min men 180 av dem er tilgjengelige fra 3.000 o/min. (Her har Golf GTI en kjempefordel med hele 280 Nm fra 1.800 o/min og helt opp til 5.000). Civic Type Rs ytelser er altså marginalt forbedret i forhold til forgjengerens, mens på den annen side bilen har lagt på seg cirka 100 kilo. Den går da heller ikke noe fortere, selv om den er en anelse mer velpustende. Med fem års utviklingstid kunne man kanskje ha håpet på noe hvassere?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer