Motor og kjøreegenskaper

BMW 3-serie tilbyr nå som før en nydelig kjøreopplevelse. Men med akkurat denne varianten var det nesten litt synd at snøen ikke hadde kommet ennå…

Publisert
Sist oppdatert

Høstens første tur på vinterdekk er alltid en nedtur. Kjøreegenskapene på asfalt forringes ganske merkbart i alle biler, og denne er ikke noe unntak. For eksempel reduseres retningsstabiliteten noe. Vel vitende om at BMWs xDrive-system er blant de beste og morsomste på snødekte veier, tok vi oss nesten i å lengte litt etter vinteren.

Deilig balanse

For selv på myke piggfrie dekk er det lett å merke de nydelige kjøreegenskapene denne bilen i utgangspunktet har. For det første er balansen deilig og ikke særlig preget av at driften også skjer via forhjulene. For at denne bilen er konstruert som en bakhjulsdriver i utgangspunktet, er lett å kjenne. Det betyr at bakhjulene styrer skikkelig med rundt svingene, i stedet for at bilen kneler oppå forhjulene. Du føler at bilen jobber med deg og ikke mot deg gjennom kurvene.

Kjapp styring

I tillegg til en lett overstyrt balanse, har 3-serie også en meget kjapp styring. Til sammen gjør dette at det holder med relativt små rattutslag gjennom svingene, hvilket i sin tur gir en kompakt kjøreopplevelse. Styringen har også rimelig god følelse, hvilket er viktig ikke minst av sikkerhetshensyn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.