Motor og kjøreegenskaper

BMW 3-serie tilbyr nå som før en nydelig kjøreopplevelse. Men med akkurat denne varianten var det nesten litt synd at snøen ikke hadde kommet ennå…

Publisert
Sist oppdatert

Høstens første tur på vinterdekk er alltid en nedtur. Kjøreegenskapene på asfalt forringes ganske merkbart i alle biler, og denne er ikke noe unntak. For eksempel reduseres retningsstabiliteten noe. Vel vitende om at BMWs xDrive-system er blant de beste og morsomste på snødekte veier, tok vi oss nesten i å lengte litt etter vinteren.

Deilig balanse

For selv på myke piggfrie dekk er det lett å merke de nydelige kjøreegenskapene denne bilen i utgangspunktet har. For det første er balansen deilig og ikke særlig preget av at driften også skjer via forhjulene. For at denne bilen er konstruert som en bakhjulsdriver i utgangspunktet, er lett å kjenne. Det betyr at bakhjulene styrer skikkelig med rundt svingene, i stedet for at bilen kneler oppå forhjulene. Du føler at bilen jobber med deg og ikke mot deg gjennom kurvene.

Kjapp styring

I tillegg til en lett overstyrt balanse, har 3-serie også en meget kjapp styring. Til sammen gjør dette at det holder med relativt små rattutslag gjennom svingene, hvilket i sin tur gir en kompakt kjøreopplevelse. Styringen har også rimelig god følelse, hvilket er viktig ikke minst av sikkerhetshensyn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer