Motor og kjøreegenskaper

Denne biturbomotoren imponerer stadig. X6 har i tillegg helt utrolige kjøreegenskaper. Resultat: Kjøreglede.

Publisert
Sist oppdatert

BMW er for mange synonymt med kjøreglede, og det er sant at de evner som få å få til den fine balansen mellom motor/drivverk, chassis og førermiljø som gir den "feel good"-faktoren som er viktig for de som er glade i å kjøre bil. Og det gjelder, i motsetning til hva mange fordommer går ut på, i hovedsak ansvarsbevisste bilførere.

Glede/nytte?

Det er opplagt at når bilene blir høye, store og tunge, blir det å fremkalle kjøreglede mye vanskeligere å få til. De fleste greier det da heller ikke, eller prøver ikke engang. De fleste av disse kjøretøyene er nå engang først og fremst beregnet på nyttetransport.

God kjøreopplevelse først

Så ikke med BMW, noe vi fikk bekreftet da nye X5 kom på markedet og nå igjen med X6. X6 kan vi for øvrig ikke se har stort med begrepet nytte å gjøre i det hele tatt... Men uansett har produsenten gjort alt for at føreren skal få en så god kjøreopplevelse som mulig. Chassis og firehjulsdrift skal vi komme tilbake til - det starter med motoren.

3.0 biturbo

Dieselmotor er jo i utgangspunktet ikke særlig inspirerende. Men her viser BMW at de er blant de beste i klassen på motor; ja de konkurrerer nesten ut seg selv innimellom. Motoren vi har med å gjøre her er nemlig truet av en ny og mer effektiv treliter som allerede er dukket opp i nye 7-serie og ansiktsløftede 3-serie. Men enn så lenge holder den stand. Det dreier seg om treliters-rekkesekseren med en liten og en stor turbo, en teknologi hentet fra maritime miljøer, som gir en fabelaktig kultivert, sterk og sportslig diesel-opplevelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer