Motor og kjøreegenskaper

Med utgangspunkt i Superb GreenLines vekt/effekt-forhold, er bilen overraskende kvikk. Hjulopphenget produserer høy komfort og Superb ligger godt på veien.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Superb er 3,5 centimeter lengre og hele 5,2 centimeter bredere enn sin forgjenger. Det betyr at bilen kan skilte med nesten 484 centimeter i lengden og snaue 182 i bredden. Superb er altså en stor bil, ikke minst med tanke på at det er en kombi-sedan vi her snakker om.

105 hester

Derfor vil mange kanskje mene at det virker snaut med en 1,9-liters turbodiesel som yter beskjedne 105 hestekrefter og 250 newtonmeter. Nå er riktignok egenvekten overraskende lav, størrelsen tatt i betraktning, bare 1.443 kilo. Likevel må hver av de 105 hestekreftene slepe på hele 13,7 kilo.

Ingen sinke

Derfor lot vi oss forbause over at Superb 1.9 TDI Greenline er mer enn kvikk nok. For eksempel viste våre uhøytidelige målinger at vi ikke hadde noen problemer med å komme godt under de oppgitte 12,5 sekunder på den klassiske øvelsen 0 til 100. Bilen er også kapabel til å gjennomføre trygge forbikjøringer og vil uten problemer holde følge med det store gross av normale familiebiler.

God støyisolering

Problemet ved Volkswagen-konsernets pumpedyse-motorer, ikke minst 1,9-literen, er en hard og støyende gange. Den som står utenfor en Skoda Superb 1.9 TDI GreenLine vil forstå hva vi snakker om - traktor-assosiasjonen er påfallende. Den som er så heldig å befinne seg inni bilen derimot, slipper å plages nevneverdig av dieselknatringen. Superb er nemlig meget godt støyisolert og er sannsynligvis den bilen vi har testet som støymessig har håndtert 1.9 TDI-motoren best.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer