Motor og kjøreegenskaper

Motoren høres godt, men er sterk nok. Kjøreegenskapene er ikke inspirerende, men trygge. Og bremseredskapen er til å stole på.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har her i DinSide Motor sikkert skrevet flere tusen setninger om den 2,0 liter store pumpedyse-dieselen som sitter under Journey-panseret. Årsaken er at denne motoren sannsynligvis er verdens mest utbredte dieselmotor. Den befinner seg nemlig i flere titalls modeller fra merkene Audi, Jeep, Mitsubishi, Skoda, Volkswagen - og Dodge.

140 hester

I Journey-sammenheng yter turbodieselen 140 hestekrefter og 310 newtonmeter og at dette skal holde for en 0 til 100-sprint i løpet av 11,8 sekunder med automatgir. Vår erfaring er nok at disse akselerasjonstallene er noe optimistiske. Når det er sagt, så må det understrekes at vårt testeksemplar kun hadde rullet rundt 3.000 kilometer og at våre uhøytidelige målinger endte opp på rundt snaue 13,0 sekunder, noe som ikke er så ille for en typisk familiebil.

Høres godt

Ulempen med denne motoren er at den støyer noe mer enn de fleste common rail-motorer, noe som merkes ganske godt i Journey, fordi den ikke er spesielt godt støyisolert. På den positive kontoen kan vi skrive mye krefter, godkjent akselerasjon og lavt forbruk. 0,70 liter per mil ved blandet kjøring er nemlig fine tall for en 1.830 kilo tung syvseter med automatgir. Lavt forbruk reflekteres selvsagt i CO2-utslippene (186 gram per km) og i tillegg står partikkelfilter på listen over standardutstyr. Vi ville med andre ord ikke hatt problemer med å leve med denne motoren, noe støy til tross.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer