Motor og kjøreegenskaper

308 SW oppleves enda litt mer voksen enn 308. Det gir god harmoni, og 1,6-literen passer perfekt til denne bilen. Den nye girkassen er likevel kanskje det største løftet.

Publisert
Sist oppdatert

Med både økt lengde, akselavstand og vekt er det ikke så rart at 308 SW oppleves større ut på veien. Men vi må innrømme at vi ble litt overrasket når vi så at egenvekten har økt med så mye som drøye 170 kilo. For ut fra akselerasjonen kjennes det ikke slik ut.

Liten motor og stor bil går fint

Det betyr at den lille 1,6-literen klarer seg meget godt i denne bilen. Egentlig er det ganske oppsiktsvekkende at 109 hestekrefter og 240 newtonmeter oppleves helt tilstrekkelig i en bil som veier rett under 1,5 tonn. 0-100 går på 12,5 sekunder, ikke all verdens, men vi savnet egentlig aldri noe særlig mer krefter. Dette er uansett først og fremst en komfortabel bil, og til den slags bruk har denne motoren mer enn nok å by på.

Smidig

Bunndraget er nemlig meget godt, det lave slagvolumet tatt i betraktning. Også i sjettegir er det lett å holde et godt driv helt fra 70 kilometer i timen. Og turtall godt under 1.500 omdreininger er fullstendig uproblematisk så lenge ikke belastningen er svært høy. Faktisk begynner kreftene å komme for alvor rundt 1.200 omdreininger, og helt fra tomgang er motoren smidig og lettkjørt. Vi opplevde aldri å kvele denne bilen, og vi tror ikke at andre vil ha problemer med det heller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.