Motor og kjøreegenskaper

Dette er tre relativt forskjellige biler å kjøre. C5 imponerer med komfort, Volkswagen med motor og girkasse og Ford med sitt kompromiss mellom sportslighet og komfort.

Publisert
Sist oppdatert

Det hele startet litt dårlig ved at vi fikk utlevert en testbil fra Ford som ikke lenger er i produksjon. For frem til i år har det nemlig kun vært mulig å få den dieseldrevne 2,0-literen med 130 hestekrefter i kombinasjon automatgir. Den manuelle versjonen har 140 hester. Det har nå også den automatgirede versjonen. Vår testbil er altså ikke helt representativ lenger, men siden det maksimale dreiemomentet er det samme, er det kun i den øvre delen av turtallsregisteret at det vil være noen forskjell.

Vi har også prøvekjørt 140-hesteren ved flere andre anledninger og denne kjennetegnes først og fremst ved et litt bedre drag over 3.000 omdreininger. Her blir 130-hesteren vel trå, og faktisk legger automatkassen inn girskiftene allerede ved 3.500 omdreininger, også i sportsmodus.

Myk Citroën

Men nå til bilene. Allerede på de første meterne kjenner man tydelig forskjellene. For dem er det ganske mange av når det kommer til kjøreopplevelse. Nykommeren Citroën C5 vil umiddelbart begeistre merkets gamle tilhengere. Vår testbil var utstyrt med det hydropneumatiske fjæringssystemet Hydractive III+, og det gir den skikkelig myke glideregenskaper. Fjæringskomforten er rett og slett meget bra. Samtidig er følelsen såpass myk at de som er vant til tyske, stramme biler vil reagere. En sportsknapp finnes, men det er ikke lett å kjenne noen stor forskjell på de to innstillingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer