Motor og kjøreegenskaper

Kombinasjonen diesel/automat fungerer meget bra i Galaxy. På veien er den mindre "personbil" enn lillebror S-Max.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen av motorene Galaxy kan leveres med som er til å falle i staver over. Men det er da heller ikke det man forventer av et slikt kjøretøy - selv om vi innrømmer at det ville vært hyggelig med den flotte 2.2 HDI biturbo-motoren på 170 hester under panseret. Men da ville forholdet pris/fornuft bli vanskeligere å forsvare...

130 hk med automat

Når det er sagt har vi ingenting å utsette på kraftverket som befant seg i vår testbil. Det dreier seg om en to-liters common rail-matet sak som vi begynner å bli godt kjent med og som er både trivelig og arbeidssom. Med manuell girkasse leveres den med en maksimal effekt på 140 hestekrefter mens den i testbilen, forsynt med automatkasse, yter 130, ikke fullt så lettbente, hester. Men skal man ha diesel og automat er dette slett ikke noen dårlig løsning som vi skal se. Oppgitte tall for akselerasjon fra 0 til 100 km/t respektive topphastighet er 12,3 sekunder og 186 km/t. Dette er greie nok tall for en så stor og tung familie-"buss". Og i praksis overbeviser denne drivlinjen.

Disponibel

Vi har skrevet det før, men minner om det igjen: Antallet hestekrefter er relativt lite interessant i denne type biler - det er trekkraften, og hvor tilgjengelig den er, som er viktig. Altså dreiemomentet og turtallsregisteret som er utnyttbart i praksis. Fordelen med automatgir er at man slipper å tenke for mye på det selv, men jo kraftigere og mer disponibel motoren er, jo bedre glir det av sted i trafikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer