Motor og kjøreegenskaper

Begge disse bilene er blant de bedre folkeSUVene å kjøre, men på ulike måter.

Publisert
Sist oppdatert

SUVer har gjennomgått en kraftig utvikling de siste årene hva gjelder kjøreegenskaper og fjæringskomfort. Tidligere var høybygde firehjulstrekkere preget av både en stiv og stumpete gange over ujevnheter og lite tillitsvekkende kjøreegenskaper under hardt press. Dette er nå i ferd med å endre seg ettersom flere og flere produsenter har begynt å produsere SUVer i stor skala med fokus først og fremst på veiegenskaper. Men fortsatt er det et stykke igjen sammenlignet med omtrent likt prisede mellomklassemodeller fra begge merker.

Smidig Ford

Vi starter med modellen det knytter seg størst spenning til, Ford Kuga. Førsteinntrykket av denne bilen er godt. Etter noen få meter med kjøring i hovedstaden er det lett å merke at dette er en usedvanlig smidig bil å kjøre. Fjæringen er myk og følsom, og den lett vaggende og stumpete gangen som fortsatt kjennetegner en del biler i klassen, er fraværende. Også kløtsj og girspak lar seg betjene lett og presist. Det samme gjelder styringen som riktignok er betydelig mer indirekte enn i eksempelvis Focus og Mondeo.

Strammere Tiguan

Tiguan på sin side gir et litt annerledes førsteinntrykk. Sitteposisjonen er noe lavere og det er lett å tro at man kjører en mindre bil. I virkeligheten er det kun én centimeter som skiller de to i lengden. Også når det gjelder fjæringskomfort i lave hastigheter gir Tiguan litt mindre storbilfølelse. Den er rett og slett en god del strammere oppsatt, slik at små ujevnheter merkes bedre, ja litt for godt, i lave hastigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer