Motor og kjøreegenskaper

Smart Fortwo gir en sær, men også litt morsom kjøreopplevelse. Den lille dieselmotoren er overraskende sterk.

Publisert
Sist oppdatert

Det hele er en litt merkelig opplevelse dersom du ikke er vant til Smart. Lukk opp den tynne, men relativt lange døren og sett deg inn i det rimelig høyt plasserte førersetet. Før du starter bilen, er det et par ting du må tenke på. For det første er tenningslåsen gulvmontert, ved siden av den korte girspaken. Og den må plasseres i N, for fri.

Halvautomat

Når du så vrir om nøkkelen, rister den sjeldne dieselmotoren i gang og du kan sette den lille girvelgeren i gir. Kløtsjen trenger du ikke tenke på for den er automatisert. Du kan velge mellom fullautomat og manuelle vekslinger med selve spaken.

Servo ikke standard

I lav fart legger du merke til den tunge styringen, ettersom Smart fortsatt ikke har servostyring som standardutstyr. Det gjør at du må bruke litt krefter under parkering og rask svingkjøring, men ikke verre enn at det er til å leve med. Vi synes likevel dette er en mangel ettersom Smart er en typisk bybil. De fleste vil tjene på å krysse av for dette på ekstrautstyrslisten.

Litt nikking

Ellers er styringen ganske indirekte i lave hastigheter. Litt merkelig, tenker vi og kjører videre. I lav fart har Fortwo enkelte nikketendenser, som en følge av den korte akselavstanden kombinert med det relativt høye tyngdepunktet, og den baktunge vektfordelingen. Men man venner seg fort til det og ettersom hastigheten øker, lar man seg overraske over hvor fint dette egentlig går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer