Motor og kjøreegenskaper

På enkelte områder kan nye Mazda 6 skilte med klasseledende kjøreegenskaper. Oppførselen ved panikkbrems i sving er imidlertid skummel.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har ikke kjørt nye Mazda 6 2.0 MZR-CD stasjonsvogn på vinterføre. Vi har imidlertid kjørt bilen på våt asfalt og på snøsubsituttet grus. Og på disse underlagene fant vi til vår store overraskelse ut at Mazda 6 kvitterer med kraftig understyring ved panikkbrems i sving. Med dette mener vi at bilen ikke følger førerens rattkommandoer, men i stedet går rett frem, noe som i venstresving vil kunne resultere i utforkjøring og i høyresving - enda verre - vil kunne resultere i frontkollisjon.

Yokohama vinterdekk

Denne oppførselen kom som et lite sjokk. Undertegnede kan ikke huske å ha kjørt noen personbil de siste årene som i så liten grad følger førerens rattbevegelser ved nødbrems under nevnte forhold. I første omgang valgte vi å tro at vinterdekkene av typen Yokohama Iceguard IG 20 hadde skylden for den skumle oppførselen. Men etter å ha kjørt dagens testkandidat på Continental Conti Sport Contact III sommerdekk (samt en Mazda 6 2.5 Sport), viser det seg dessverre at ikke hele skylden kan veltes over på de japanske vinterdekkene.

Må avskrives

Vi ba også Mazda-importøren om å undersøke om det kunne være noe feil ved de blokkeringsfrie bremsene, uten at noen slik feil ble konstatert. Vår konklusjon er derfor at det er et eller annet ved bilens konstruksjon som fremelsker denne uønskede oppførselen. Og fordi en bils bremseegenskaper er av avgjørende viktighet, er resultatet at Mazda 6 i våre øyne må avskrives.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer