Motor og kjøreegenskaper

500 er en brukbart morsom bil å ratte. Men dersom du er opptatt av kjøreglede, bør du ikke kjøpe den minste motoren.

Publisert
Sist oppdatert

Med en lengde på kun 355 centimeter er Fiat 500 en liten bil. Og lett. Kun 865 kilo veier den med 1,2-literen under panseret. Dermed blir ikke 69 hestekrefter like lite som det kanskje høres ut. 0-100 skal gå på 12,9 sekunder og toppfarten ligger på 169 kilometer i timen.

Holder akkurat

Takket være den lave vekten er motoren stor nok til å dekke de fleste praktiske behov, til tross for det puslete dreiemomentet på 102 newtonmeter. Man holder relativt uanstrengt følge med trafikken i de fleste situasjoner, og femtegiret kan anvendes også opp flertallet av bakkene du møter på landeveien.

Trist motor

Men noe overskudd har den ikke, og sett fra et mer entusiastisk perspektiv er dette en ganske trist motor. For samme hvor hardt du presser den, skjer det svært lite. Dette er ikke bilen man akselererer med for moro skyld, for noe særlig sprut finnes ikke engang i de lavere girene. Høyere turtall fører stort sett bare til mer bråk og en anstrengt gange. Det skal påpekes at vårt testeksemplar var helt ferskt. Uansett vil trolig den større 1,4-literen tilføre 500 en ny dimensjon når det kommer til kjøreglede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer