Motor og kjøreegenskaper

C-Crosser byr på greie kjøreegenskaper og en motor som nesten er for fin for en folke-SUV!

Publisert
Sist oppdatert

Motoren er en perle av en dieselmotor og gir C-Crosser ytelser og raffinement som man inntil nylig ville forbundet med klassen over.

SUV-spesifikk motor

Utgangspunktet er den fortsatt moderne 2.2-liters common rail-motoren utviklet av PSA Peugeot-Citroën i samarbeid med Ford. Denne motoren, utstyrt med dobbel turbo, imponerte voldsomt både i Peugeot 407 og utgående Citroën C5. I C-Crosser kommer motoren i en versjon som er blitt videreutviklet av Ford-gruppens ingeniører i England for å tilpasses behovene som er spesifikke for terrengbiler/firehjulstrekkere, og som dermed også finnes, i en litt annerledes utgave, under panseret på Land Rover Freelander. På C-Crosser er selvsagt partikkelfilter standard.

Muskuløs

Motoren nøyer seg her med én turbo, og maks-effekten er 156 hestekrefter. Som vanlig når det gjelder dieselmotorer og særlig i en SUV, er det dreiemomentet som er mest interessant i og med at det representerer verdien for trekkraft. 380 newtonmeter er høyst respektabelt og en god del av dette er tilgjengelig over et bredt turtallsregister. Tatt i betraktning at C-Crosser veier over 1,7 tonn er det ganske bemerkelsesverdig at 0-100 km/t går unna på under ti sekunder. Det er på papiret, men vi har konstatert at tallet stemmer sånn omtrent med virkeligheten, og det er særlig mellomakselerasjonene som er gode, hvilket gjør det mulig å foreta forbikjøringer på en trygg og rask måte. Toppfarten er cirka 200 km/t.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer