Motor og kjøreegenskaper

Stikkord: Behagelig. Både når det gjelder motor og oppførsel på veien.

Publisert
Sist oppdatert

Under panseret i testbilen finner vi en moderne 16-ventilers 1,6-liter med blokk i støpejern og topp i aluminium. Den mates av et common-rail system av annen generasjon. Den eneste forskjellen i forhold til 90-hestersversjonen stammer fra måten motorstyrings-enheten er programmert på.

Kraftfull

Maksimal effekt i testbilen er altså 25 hestekrefter høyere og dreiemomentet på maksimalt solide 255 newtonmeter hentes riktignok ikke ut før ved 3.000 omdreininger, men momentkurven er meget fyldig og i praksis er skyvet meget godt allerede ved 1.800 omdreininger. Turboen med variabel geometri har ikke helt eliminert den klassiske turboforsinkelsen, men i praksis oppleves motoren som både kraftfull, disponibel og kultivert .

90 hester er nok

Vi mener imidlertid at versjonen med 90 hestekrefter - som vi har hatt anledning til å kjøre ved tidligere anledninger - på sett og vis gir mer for pengene. Den har riktignok en noe lavere trekkraft, men denne stiller opp tidligere - maks dreiemoment på 235 newtonmeter er tilgjengelig allerede ved 1.750 o/min - og har et mer regelmessig skyv. 115-hesteren føles mindre disponibel under 2.000 o/min men er til gjengjeld merkbart sprekere og turtallsvillig over de nevnte 2.000. Vår testbil greide fint den oppgitte tiden fra 0 til 100 på 11 sekunder; 90-hesteren skal gjøre samme øvelse på 11,5 sekunder. Begge versjonene har gode verdier både på forbruk og utslipp: 0,47 liter per mil og 125 gram CO2 per kilometer i begge tilfeller. Dette er best i klassen sammen med Kia cee'd og Peugeot 308 1.6 HDi (109 hk).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer