Motor og kjøreegenskaper

En vellykket avveining mellom sportslighet og komfort og en kultivert og passe sterk dieselmotor preger kjøreopplevelsen i nye 308.

Publisert
Sist oppdatert

Allerede på lanseringen mot slutten av fjoråret kunne vi slå fast at Peugeot ikke har tatt noen store sjanser med sin nye kompaktklassebil. Den gjør omtrent det samme som 307, bare litt bedre. Det betyr at kjøreegenskapene fortsatt er gode og komfortnivået blant de aller beste i klassen.

Harmonisk

Fjæringsoppsettet er harmonisk og mykt nok til å dempe både store og små ujevnheter på en god måte. Samtidig er det ikke direkte duvende slik noen forbinder med eldre franske biler og stramt nok til å at krengingen holdes på et moderat nivå. Kun ved kjøring på dårlige brøytede og vaskebrettpregede norske vinterveier, kunne vi ønske at hjulopphenget reagerte enda litt kjappere. Dersom du virkelig kjører hardt, hadde det også vært greit med et noe stivere oppsett. Men slikt bør man jo uansett ikke bedrive, og for vanlig og inspirert kjøring i norske hastigheter, fungerer Peugeots løsning veldig godt.

Ikke sportsligst

De aller sportsligste innstilte vil nok også savne en litt kjappere styrerespons og noe mer tilbakemeldinger fra den el-drevne servostyringen. Men heller ikke her kan Peugeot kritiseres for mye. Man har bare lagt seg på et nivå litt under de aller sportsligste i klassen. Styringen formidler uansett nok informasjon på glatte vinterveier til at sikkerhetsaspektet ivaretas rimelig godt. Man kjenner når grepet er i ferd med å brukes opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer